Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΕΠΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ  ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ
( ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ) –
Η ενημέρωση αυτή προς το κοινό της Καλλέπειας γίνεται ενόψει της πρόθεσης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου να κατασκευάσει ηλεκτρικό υποσταθμό στην Καλλέπεια, δίπλα από το σχολείο, το έτος 2005.


Παιδιά που ζουν σε ακτίνα 200 μέτρων από ένα ηλεκτρικό υποσταθμό ή κατοικούν κοντά σε ηλεκτρικά καλώδια υψηλής τάσης,  έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από λευχαιμία ( καρκίνο του αίματος ) σε σχέση με τα παιδιά που κατοικούν πάνω από 600 μέτρα από ηλεκτρικούς υποσταθμούς ή ηλεκτρικά καλώδια υψηλής τάσης.

Επίσης, τα παιδιά που ζουν από 200 μέχρι 600 μέτρα από ένα ηλεκτρικό υποσταθμό ή ζουν κοντά σε ηλεκτρικά καλώδια υψηλής τάσης, έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από λευχαιμία, ποσοστό ακόμη πολύ υψηλό.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η υπογειοποίηση καλωδίων γίνεται για αισθητικούς λόγους : Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο διαπερνά, και το χώμα, και τους τοίχους, και το μπετόν μέχρι πάχους ενός μέτρου!!!


 Πηγή : www.sur-la-toile.com/trackback  και www.vivacite.be/rtbf 

H μεγαλύτερη έρευνα που έγινε μέχρι σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία για το κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά να προσβληθούν από λευχαιμία (καρκίνο του αίματος) από ηλεκτρικά καλώδια ή υποσταθμούς υψηλής τάσης.

Δημοσίευση στο BRITISH MEDICAL JOURNAL / ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, VOL 330, P. 1290, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , Ιούνιος 2005. Επίσης : έρευνα που διεξήχθη από το 1962 - 1995 στην Αγγλία και Ουαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου